Dommer perspektiv

in Valby 2016

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Dommer perspektiv

Dette vægter dommerne

 

Stripperens evner som performer

Når dommerne skal vurdere stripperens evner som performer, lægger de især vægt på stripperens nærvær på scenen. Dommerne vurderer om stripper lykkes med at begejstre sit publikum, om stripper kommer ‘ud over scenen’ og har en god kontakt med sit publikum.
Med “god kontakt” menes ikke fysisk kontakt, men derimod den ‘ikke fysiske energi’ som opstår mellem en dygtig performer og hendes publikum.

 

Stripperens erotiske output

Når dommerne skal vurdere stripperens ‘erotiske output’ handler det mere om udstråling end om udseende.

Det er givet at stripperens udseende har betydning for det maksimale erotiske output stripperen er istand til at levere; men er stripper dygtig til at spille på de erotiske undertoner, vil selv en 130 kg tung stripper i teorien kunne score max point i denne disciplin.

Erotisk output kan måles på udseende, glimt i øjet, og hvor meget der vises frem; men det kan også måles på stripperens måde at danse/bevæge sig, og i høj grad på det stripperen usagt kommunikerer ud til sit publikum, samt stripperens evne til at spille på de erotiske undertoner.
De erotiske undertoner er vigtige i et stripshow. Et godt stripshow handler om mere end blot at tage tøjet af…

Det er også givet at stripperens erotiske output øges hvis en dildo benyttes som remedie i showet. Men her er det vigtigt at slå fast, at et strip show har en hårfin balance mellem at være elegant og vulgært.

Her er det de klassiske striptease dyder der gælder - der spilles til fulde på de erotiske tangenter, men stripperen lader fortsat kvinden være en hemmelighed og et mysterium for manden.

 

Showets udførelse

Når dommerne skal vurdere showets udførelse, er det en bredspektret vurdering. Dommerne kan vælge at se på stripperens dansetrin, eller på hvor kreativ stripperens koreografi er; men dommerne kan også vælge at se på flowet i showet - er der en rød tråd hele vejen igennem? går kostume, musik, remedier og koreografi op i en højere enhed? går showet i stå på halvvejen? formår stripper at inddrage kostume og remedier i sin koreografi?
Dette betyder i praksis, at stripper kan gå ind og score max point i denne disciplin uden at tage et eneste dansetrin. Omvendt betyder det også, at stripper kan danse sig til toppoint uden at have gjort noget som helst ud af kostume og remedier.
Det der er vigtigt her, er, at stripper laver en flot udførelse af det som stripper selv vælger at bruge i sit show. Fx vil det give toppoint hvis stripper inddrager en publikummer i sit show og forstår at bruge denne publikummer på en underholdende, kreativ og måske også overraskende måde i sit show. Mens det vil trække ned i dommernes pointgivning hvis stripper medbringer flammende fakler på scenen, men tydeligvis ikke evner at inddrage faklerne i sit show; eller hvis stripper vælger at udføre akrobatiske øvelser, men falder og brækker anklerne i forsøget.
Man kan formulere det således: Det handler ikke så meget om ‘hvad’, men mere om ‘hvordan’!

Man vinder ikke danmarksmesterskaberne i strip fordi man inddrager et halvt bjerg remedier, hiver en publikummer på scenen, flexer benene om bag nakken i trusseløs tilstand, sætter scenen i brand, danser uafbrudt i 10 minutter og kaster sig baglæns ned i spagat; man vinder danmarksmesterskaberne i strip fordi man indtager scenen med det man har, og gør sine ting overbevisende og med publikumskontakt.

 

Helhedsindtrykket af showet

Når dommerne skal vurdere helhedsindtrykket af showet, giver de point ud fra den mavefornemmelse de sidder tilbage med efter showet. Følte de sig underholdt? Kedede de sig undervejs i showet? Blev de blæst bagover?

Man kan sige, at hvis stripperen har scoret gode point i de 3 discipliner ‘stripperens evner som performer’, ‘erotisk output’, ‘showets udførelse’ - ja så vil stripperen højst sandsynligt også score godt når dommerne skal vurdere deres ‘helhedsindtryk af showet’. Omvendt kan det være en dommers vurdering, at stripperen havde gode evner som performer, men at helhedsindtrykket alligevel blegnede fordi at stripperen måske ikke havde tænkt koreografien ordentligt igennem. Eller dommeren kan vurdere, at stripperen er en dygtig performer, men pga. et totalt manglende ‘erotisk output’ måske ville være mere egnet som tryllekunstner...

 

 Læs også reglerne for DM i strip

Læs også hvad dommerne giver point for

Læs også hvilke forventninger der er til strippers DM show

DM i Strip 

Submit a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *